fbpx
Hoppa till innehåll

Varför solel?

4 skäl till att investera i en egen solcellsanläggning!

 
  1. Solen producerar förnybar energi. Solen är en outsinlig källa som vi alla lever av. Nu kan vi även utnyttja solen för att minska våra klimatavtrycket, Supersmart!
  2. Vi stärker vårt gemensamma elnät. Idag är vi beroende av mycket el. I framtiden kommer våra bilar att köras på el och vårt energisystem är idag redan överbelastat. Vid kriser märks det extra tydligt. I länder som Tyskland får man 10 procent av sin totala elproduktion ifrån solenergi, i Sverige är den siffran 1,5 procent. Genom att vi tillsammans installerar solpaneler blir vårt energisystem stabilare och säkrare och vi minskar beroendet från utländska energikällor.
  3. God investering och statligt stöd. I Sverige får alla villaägare ett avdrag på 19,4 % (grön teknik) samt 60 öre för varje producerad och såld kilowattimme. Detta gör att solpanelerna på taket eller på marken ger en mycket bra avkastning jämfört med andra placeringar.
  4. Utnyttja en oanvänd resurs: Har du ett tak eller en mark kan du tjäna pengar och bidra till klimatet genom solceller.