fbpx
Hoppa till innehåll

Hallå Jimmy!

Ni har blivit medlemmar i branschorganisationen Svensk Solenergi, hur känns det?
– Otroligt roligt och viktigt! Vi jobbar med montering och installation av solcellsanläggningar och för oss är det självklart att vi utvecklas som både som företag och som medarbetare. Vi är i en mycket expansiv och spännande bransch och det finns många aktörer av olika kvalitéer. Vi på Solcom vill vara i framkant därför ska vi vara med!

Vad betyder medlemskapet för er?
Svensk Solenergi är en branschorganisation som är offensiv både när det gäller att hålla utbildningar och att vara med i samhällsdebatten, att påverka politiker och beslutsfattare. Vi behöver satsa på omställning till en grönare framtid med solenergi. Här vill vara med och bidra.

Du har ju varit i solcellsbranschen sedan 2017 och sålt många solcellsanläggningar, hur många har det blivit?

– Cirka 360 stycken, flest i Småland.

Som partner i Solcom får du en annan roll att vara med och leda företaget. Hur känns det?
– Jag är tacksam för mina år som säljare och projektledare men jag har också samlat ihop mycket erfarenhet om hur jag tror det kan bli bättre för mina kunder. Här delar vi som driver bolaget samma bild. Nyckeln är information och kommunikation och att jobba i tydliga strukturer och med bra montörer och elektriker. Detta kan jag nu vara med och förverkliga. Jag får också nu utbildning på nya produkter och tjänster vilket är oerhört roligt och efterlängtat.
Nu kan jag själv välja på ett stort utbud av solpaneler, växelriktare och montagesystem. Jag kan också erbjuda batterilagring och balanseringstjänster för elnätet, något som jag inte kunna tidigare.

Hur har senaste veckan varit?
– Vi har i Ljungby haft en otroligt härlig vecka, de senaste dagarna har vi skrivit tre ordrar som nu skickas vidare i vårt system till elbolag och till montörer. Vår målsättning är att dessa anläggningar ska vara i drift inom 4-6 veckor, så det finns att göra, avslutar Jimmy med ett stort leende.