fbpx
Hoppa till innehåll

Torbjörn Frisk

Projektledare

Jag tycker det är mycket kul att bygga och snickra! Inte minst hus och allt runtomkring huset. När jag hade byggt klart mitt senaste hus i februari 2023 valde jag att sätta solpaneler på det, mest för att det var så enkelt när huset ändå skulle byggas och för att det ju ligger i tiden. Kalkylerna som visades upp trodde jag inte riktigt på. Men oj vilken otrolig ögonöppnare detta blev! Att solpaneler kan vara så effektiva! Kalkylerna var inga glädjekalkyler, snarare tvärtom. 

Sedan i mars i år tills nu när jag skriver detta i november, har jag inte fått en enda elräkning utan i stället fått pengar tillbaka av elbolaget, och då har jag ändå bara en ganska liten anläggning på mitt hus, med 20 paneler och de ligger inte helt i söder. 

Jag tror absolut att de allra flesta hus i framtiden kommer att ha solpaneler på taken.

När sen Stefan hörde av sig under sommaren 2023 med idéerna om att jag skulle få vara med på hans resa med ett nytt företag som skulle heta Solcom var valet enkelt. Jag har känt Stefan länge, jag var Toastmaster på hans bröllop redan 1995, och vi har också tidigare arbetat tillsammans i olika branscher. 

Stefan berättade att han nu valde att starta eget för att han vill ta ansvar och göra allt på rätt sätt, i en bransch som kanske har fått lite rykte om sig att ha många lycksökare. Jag vet att Stefan tänker precis samma när det gäller kvalitet, att göra rätt och att det är kunden som ska vara i centrum. Om man gör kunderna nöjda kommer utvecklingen av företaget automatiskt. Utifrån detta ville vi båda forma företaget.

Tidigare i mitt arbetsliv har jag varit verksam som säljare, försäljningschef och VD, i egna bolag men även i andra företag, börsbolag och privatägda företag. En sak har jag lärt mig genom åren; det är mycket roligare och lättare om man själv får ta ansvar av utvecklingen av företaget! Därför är jag mycket glad att jag fått ansluta till Solcom!