fbpx
Hoppa till innehåll

Jimmy Billman

Partner / Försäljning

Sedan jag började mitt yrkesliv har jag jobbat på lite större företag med allt från maskinoperatör till servicetekniker för att gå över och fokusera på försäljning, projektledning och ledarroller. Detta har gett mig mycket erfarenhet om företagsdrift och ekonomi mm. De senaste 10 åren har jag drivit eget företag som konsult inom sälj och projektledning i energibranschen.

Någon gång runt 2016 började jag fundera på solenergi och började sätta mig in i det, jag kände att detta var väldigt intressant. Något man som både privatperson och företag kunde göra som var positivt för miljön, samtidigt som det var väldigt bra för plånboken, kan det bli en bättre kombination?

De senaste åren har jag jobbat enbart med solcellsanläggningar, batterilösningar och laddboxar. Min egen försäljning/projektledning i Småland med omnejd har blivit hela 360 anläggningar med en omsättning på ca 55 miljoner, detta till både företag och privatpersoner

Jag har egentligen ganska länge känt mig klar med att jobba för andras bolag och i slutet av denna sommaren tog jag steget att avsluta mina uppdrag för att starta upp en egen verksamhet i solcellsbranschen.

Jag började planera ett nytt företag tillsammans med min närmsta kollega Eddie Prüss. Men ganska snart får vi ett erbjudande av Stefan Grevle, också han en gammal solcellskollega, om att köpa in oss i hans företag Solcom Sverige AB. Valet var enkelt då vi direkt såg potentialen i att arbeta ihop med fler kunniga och erfarna personer som jobbade på samma sätt som vi, dvs nöjd och trygg kund, bra kvalitet med långa garantier, bra villkor för underleverantörer osv.

Vi tackade givetvis ja och nu är vi delägare i Solcom Sverige AB!

Utöver företagsengagemanget så umgås jag gärna med min familj och vänner. Min familj består av min fru och fyra barn, två till fjorton år. Detta tar mycket av min fritid men ger givetvis väldigt mycket tillbaka!

Ni är hjärtligt välkomna att kontakta mig om ni vill veta mer om solceller, batterilösningar, laddboxar och hur ett upplägg kan se ut för just er och era förutsättningar!


Jimmy Billman