fbpx
Hoppa till innehåll

Bengt Olofsson

Säljare/Projektledare

Jag vill egentligen inte kalla mig säljare, utan mer rådgivare och projektledare. Det är du som kund som gör valet! Jag vill bara att du ska känna dig trygg och få svar på de frågor du har. Lyckas jag med detta, då hoppas jag även att du väljer mig och mina produkter, så kan jag hjälpa dig genom hela resan! Kvalitet är för mig viktigt! 

Ursprungligen kommer jag från IT-branschen, där jag under 10-15 år jobbade med projektledning och konsultation, mestadels mot våra större industriföretag. I början av 2000-talet valde jag att byta yrkesbana, till projektledning och försäljning av kvalitetsprodukter och tjänster till privatkunder och mindre företag.  

2017 levererade jag de första solcellsanläggningarna i Skaraborg, då främst kring Lidköping. På den tiden var vi inte många som levererade solcellsanläggningar och få visste egentligen hur solceller fungerade. Successivt utökades försäljningen till Mariestad och senare även Skövde med omnejd. 

Idag är medvetenheten kring solceller betydligt större och numera får vi även draghjälp av att de flesta som jobbar med någon form av energirådgivning, förordar solceller för att minska sina driftskostnader på fastigheten. 

Sedan nyår 2024 jobbar jag med Solcom som vill verka inom branschen precis så som jag vill; lokalt och väldigt nära kunden, vi gömmer oss inte bakom något huvudkontor som tar beslut över öronen på er kunder eller oss som jobbar lokalt. 

Vad tror jag om framtiden? Energieffektivisering och fossilfri energi har framtiden för sig! Jag som villaägare och elbilsägare (sedan 2016) är mycket intresserad av energifrågor och hur man kan optimera energianvändningen för att minimera sina driftskostnader. På sikt kommer energilagring i kombination med solceller bli mer intressant, då fler och fler nätägare och elhandelsbolag går över till timpriser. Syr man ihop detta med effektiv elbilsladdning och annan användning i fastigheten, så kommer det finnas mycket pengar att spara. 

Jag bor med min fru i Moholm och utgår från mitt hemmakontor. Min fritid tillbringar jag gärna i naturen; vandring, skidor, skridskor och husbil (självklart med solceller och ordentlig offgrid-lösning). Sekelskifteshuset kräver också sitt! 

Bengt Olofsson
0760-08 27 71
bengt.olofsson@solcom.se